• Delivery Model

    Design & Construct

  • Location

    Sydney CBD

  • Size

    1048 sqm

Project Description

After moving offices, our client Morris Hayes and Edgar came to us wanting a new fit out that showcased their evolution. With over 20 years at the same location, they leveraged the opportunity of relocating to reflect the development and future of the business in the new premises as well it’s branding. Part of the brief to Morphos was to create a fresh look that was contemporary and evoke a more youthful feel.

That being said, being a well-established legal services firm, it was important that the new space was not only young and dynamic but still maintained an extremely professional look. With this in mind, we decided the best place to start was by capitalising on the beautiful green and blue tones of their logo, this formed the basis of the colour palette we used throughout the office. Concentrating on the front of house, we ensured their vibrant logo was front and centre when entering the space.

Custom decals were then added to the glass dividers further bringing the strength of the company brand to the space. Subtle colour additions were then peppered throughout the office, in the workstation dividers, office doors, furniture, joinery and accessories. The variety of blue and green hues and the copper detailing present in the pendant and furniture provide a lovely contrast with the dark tones selected for the joinery and soft furnishing. To complete our fit out we introduced gorgeous green plants around the office, creating a sense of calm in what can sometimes be a hectic environment.

The biggest challenge we faced was to provide the amount of storage required for a paperwork heavy industry, however with the right professional  support from our contractors, we were able to supply the perfect solution to our client.
“The design of the space is functional, the colour scheme and furniture selection provide a bright, light and fresh work environment’ Matthew Corsham – Morris Hayes and Edgar.

Our objective was to deliver the perfect environment to Morris Hayes and Edgar, making sure that it was not only functional for their needs but achieved all the design requirements to ensure their fit out provided a fresh start for the next chapter of this respected business history.