Originally founded in the 1930’s as the Newcastle Stock Exchange, the organisation re-launch in 2000 and changed its name to the National Stock Exchange in 2006. Today NSX is Australia’s second largest listing stock exchange and a growing rapidly. We were recommended to NSX for their new fit-out at 1 Bligh Street and our credentials were appreciated on seeing the work we did for Lindt. With an office relocation providing the chance for a fresh new look, NSX wanted a modern interpretation of a government style office space.

To create a twist on a typically conservative space, a concept was derived that kept with the traditional but added unique pieces that helped to achieve a contemporary look and feel. Our first port of call was front of house. A large open and highly detailed reception area was installed featuring the fit outs signature piece – a large Australia spotted gum feature wall. The impressive timber veneer has an integrated floating bench seat, stainless steel logo cut into it and the 3.2m long ticker.

Being a stock exchange company, a digital presence is imperative to their work day and the success of their business. To achieve this interactive and “always on” mantra TV screens and tickers are a focal point. For instance, there are 4 interactive TV screens directly opposite the reception area so that visitors are exposed to the technology on arrival.

In keeping with the brief of creating a space fit for a stock exchange company, the overall look and feel was to be open and transparent. To achieve this, glass meeting rooms and open work space areas were carried out to ensure full disclosure and interaction amongst staff.

The office itself is extremely integrated, with one area easily leading onto another. The main corridor has concealed storage, ideal for a tidy and organised space where office supplies and files can be tucked away. The corridor leads into the main boardroom located on the exterior of the building. The kitchen is integrated as well and as minimal as can be. The hero of the kitchen is the Calacatta stone, detailed with its black veins running on the benchtop, splashback and side panels. This provides a professional and sharp look that’s in line with the fit outs strong government feel.

After all the larger elements were executed, finer details were added to fit the conservative yet modern brief. This included floor tiles in the reception area and framing the walkway down to the main boardroom to add a sense of continuity in the design. Tambour units with greenery were installed to act as a subtle barrier between the general workspace and the public area of the office. A hand-woven Armadillo&Co rug was added to achieve a distinct yet informal lounge area.

Page Break | Morphos

1

170301MO-5007

170301MO-4992

2